| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de juny de 2007


> Punt i a part. Escepticisme per la llei que prohibirà tirar petards als menors de 12 anys

Els venedors consideren que la directiva europea és exagerada

R.M.B.. Barcelona
La Unió Europea ha aprovat una directiva que prohibeix que els menors de 12 anys tirin cap mena de petards. L'Estat espanyol ha acordat una moratòria i la llei no s'aplicarà fins al 2010. Els venedors no creuen que les vendes baixin, però consideren la mesura exagerada.

«És una bestiesa i és una llei que portarà molt de merder.» Així de contundent es manifesta Rosa Verdaguer, venedora de petards al número 9 del carrer Villarroel. Verdaguer considera absurd que els nens menors de 12 anys no puguin ni tan sols encendre una bengala o tirar una bombeta. Segons la comerciant, els pares troben la nova llei exagerada. De tota manera, no creu que repercuteixi en les vendes, ja que els adults continuaran comprant petards als nens. «Si després els en deixen tirar o no és la consciència de cada pare», afirma.

Juan Manuel Alonso i Alberto Almendros, instal·lats en una caseta de productes pirotècnics a la plaça de les Drassanes, són del mateix parer. «És una mesura exagerada. Una bombeta, per exemple, no pot fer cap mal a un nen, només si aquest se l'empassa.» No creuen tampoc que les vendes se'n ressentin, «només si es posen molts durs per fer-la complir i sancionen els pares», asseguren.MIL TONES DE PETARDS
Els catalans consumiran mil tones de petards per Sant Joan i gastaran uns 20 milions d'euros, segons el president de l'associació de fabricants i majoristes de Catalunya del sector pirotècnic, Antoni Rodríguez Saa. Això representa un consum mitjà per família d'entre 30 i 40 euros. A la demarcació de Barcelona els petards es poden comprar a 562 establiments, dels quals 435 són casetes temporals instal·lades exclusivament per Sant Joan.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Punt i a part. Els taxis, més cars

>Punt i a part. Bombetes.

>Punt i a part. Festes a dojo en la nit més curta de l'any

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.